130 - Les tesis d'abril de Lenin

130 - Les tesis d'abril de Lenin

Audio not available. Try it later.
  • Download
  • Share
  • Like
  • More
Preparing audio download

Preparing audio to download.

Sponsored listening. Audio will begin within seconds...

Escucha sin anuncios y sin esperas con iVoox Premium

Try it for free

X

130 - Les tesis d'abril de Lenin description

lenin soviets tesis abril revolució russa revolució d'octubre


This audio is liked by: 13 users

Comments

Imágen de usuario
maravillassellens@gmail.com

Un tema interessant però exposat de forma pesada i embafadora. Molta lectura de enciclopèdia. Les preguntes són intel·ligents però el narrador contesta com una lletania. Molt fluix No és recomanable. Perdre el temps!!

Imágen de usuario
roma

La veritat és q és un gran ?sort tenir dos programes tan potents com l'en guàrdia i aquest, gran qualitat!!!

Imágen de usuario
roma

Gràcies La salut x la teva resposta, és cert tot això q dius, no teníem aquestes idees del tema prou madurades, gràcies x l'aportació!!!

Imágen de usuario
roma

1r d tot no ens malinterpreteu, les portes de Troia sempre ha sigut interessant i excel·lent des del primer programa, precisament xq tracten amb molta cura el q exposen i sortint-se dels estàndards. I més quan toquen qüestions com la d la Rússia soviètica :)

Imágen de usuario
lasalut

Sobre la primera qüestió: Que la revolució bolxevic va ser el més gran èxit de les potències centrals ho demostra el fet que els imperis centrals tanquessin el segon front de manera definitiva, aconseguint el seu objectiu, que era precisament aquest. Altre cosa és que desprès no poguessin aprofitar aquest èxit vencent en el front occidental... Sobre la segona qüestió: Si bé és cert que la comparació està molt forçada (ni el context ni les persones són comparables), si és cert que el pacte entre Lenin i les autoritats alemanyes, com el posterior pacte nazi - soviètic, demostra que pels comunistes (com desprès pels nazis) les consideracions ideològiques quedaven supeditades sota les conseqüències pràctiques. Per dir-ho d'altre manera, si quelcom és bo pels interessos del socialisme vol dir que és socialista (encara que sigui al preu de cooperar amb el Kaiser, o, com als anys 20, cercant la col·laboració amb Mussolini)

Imágen de usuario
roma

Hola la salut, q la revolució d'octubre a Rússia va ser el més gran èxit d les potències centrals? què vols dir, precisament va ser un fet q va acabar d capgirar la situació i no precisament a favor dels interessos de les potències centrals. D'altra banda, q la retirada de Lenin, tal com va dir q faria si el deixaven tornar de Suïssa, fos un precedent del pacte ribbentrop-molotov no ho entenem, en quin sentit ho dius? creiem q són dos contextos oposats.

Imágen de usuario
roma

Les portes de Troia s'està posant interessant!!!

Imágen de usuario
lasalut

El cop d'estat botxevic de 1917 va ser el més gran èxits de les potències centrals a la IGM. Lenin va complir la seva paraula retirant Russia de la guerra. Un digne precedent pel pacte germano-soviètic de 1939.

Imágen de usuario