Description of 0109 - He de ser feminista? (II)
Si et preguntes com pots formar part de la comunitat lírica tot practicant una perspectiva feminista, aquest és el segon episodi que dedico al tema! A l’anterior episodi et parlo de l’elevat contingut masclista del repertori líric, especialment del compost entre els segles XVI i XIX. T’hi presento conceptes com Patriarcat, el masclisme o el neoliberalisme, amb exemples concrets relacionats amb el nostre ofici. També t’explico perquè crec que no té cap sentit relacionar el Feminisme amb victimisme però sí amb la contradicció. Per seguir bé l’episodi d’avui et recomano molt, molt, que escoltis primer l’anterior perquè en el Patriarcat tot està entreteixit amb una perfecció que esborrona. A més podràs escoltar l’estupenda col·laboració de la compositora Raquel García-Tomás. Si encara no ho has fet, ves, que jo t’espero aquí!
Avui et poso sobre la taula l’hipersexualització, la cosificació, el mite de la lliure elecció, la salut de la dona, la síndrome de la impostora, els aliadets i la sororitat. En una mica més de mitja hora t’emportaràs la llavor d’unes quantes reflexions que espero que t’ajudin a sentir-te més còmoda treballant amb un material que posa al límit les teves conviccions o en unes estructures que amenacen la teva autoestima com a dona i com a artista. Jo considero que si ho assoleixes, augmentarà el teu empoderament.
Si ets una persona melòmana acompanya’m també en aquest episodi perquè sé que entendràs què vull compartir directament amb tu, i potser aconseguim desafiar junts els criteris que has fet servir fins ara a l’hora d’escollir un espectacle o valorar una artista.
==========================
Idea original, direcció i locució: Anna Alàs i Jové
Col·laboradora convidada: Raquel García Tomás.
Edició Sonora: Rubèn Serra Viusà
Música original: Oriol Cruixent
Producció: Seed Music
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de les Empreses Culturals.