iVoox Podcast & radio
Download app for free

Podcast
Gent ràndom
By Gent ràndom
21
277
El podcast literari i vital produït per Empar Puerto, Quim Ruiz i Lourdes Frasquet. Un programa de Radio Godella i la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes.
El podcast literari i vital produït per Empar Puerto, Quim Ruiz i Lourdes Frasquet. Un programa de Radio Godella i la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes.
3x06 LES DE LA INTUÏCIÓ amb Lidia Caro. "Los años que no", "Nada" de Carmen Laforet i "Memòria de noia" d'Annie Ernaux.
Episode in
Gent ràndom
Escriure sobre la pròpia experiència és un exercici literari individualista i narcisista? Existeix això de "la literatura femenina"? Com ha estat la recepció per part de crítica i lectores d'aquest tipus d'obres? En aquest programa, ens endisem de ple en el gran mar que és l'escriptura del jo, practicada a més per dones, i ho fem acompanyades de Lidia Caro Leal a partir de la seua novel·la "Los años que no" i també d'altres dues obres que s'inclouen dins d'aquest gran gènere: "Nada" de Carmen Laforet i "Memòria de noia" d'Annie Ernaux.
01:29:24
Gent Ràndom 3x05: LA PROMESA. Amb Empar Puerto, Quim Ruiz i Lourdes Frasquet.
Episode in
Gent ràndom
Qui no ha sentit mai l’anhel d’escapar, de fugir, de viure altres vides per burlar el destí que sembla que se’ns haja assignat per nàixer en un indret concret del món? En els llocs on no passa res i les vides transcorren anodines, aquest desig es multiplica; si el context és opressiu, ofega i asfixia, marxar-se’n esdevé necessitat. És llavors quan, d’una manera o una altra, a l’horitzó es perfila la promesa d’una vida millor.
Aquest desig també té presència en la literatura i en aquest capítol explorem eixes ànsies d’esperança a partir de les obres "Brodats" de Marjane Satrapi; "Tostonazo" de Santiago Lorenzo i "Facendera" d'Óscar García Sierra. Tanquem, així, la trilogia que hem construït amb els nostres anteriors capítols "Mons possibles" i "Fa calor".
01:12:30
3x04: Fa Calor. Amb Malaerba i Mas del Potro
Episode in
Gent ràndom
Per fi podem compartir-vos el programa que vam gravar a Benlloc amb motiu del primer aniversari del projecte Malaerba. Ja venen els primers freds, però notem com mai els efectes de l'emergència climàtica i, en general, FA CALOR. En aquest episodi abordem els canvis en el clima des de la literatura a través de les obres de Gustavo Duch (Pol·len edicions), del compendi de relats sobre canvi climàtic "Estío" (edicions Episkaia) i del poemari "Los planetas fantasma", de Rosa Berbel, editat per Tusquets.
Tot això, amb la millor companyia possible. Ens acompanyen Alba Cebrian, de Malaerba i Roger Jover, de Mas del Potro.
Esperem que puguem encomanar-vos l'alegria amb que vam fer aquest programa. Gràcies a totes les que vau vindre!!!
01:33:21
Gent Ràndom 3x03: Mons possibles
Episode in
Gent ràndom
En el capítol de hui imaginarem mons possibles en este món que sembla abocar-nos cada dia més cap a la desesperança. Parlarem del llibre "Utopia no és una illa", de Layla Martínez (ed. Episkaia) per recorrer el concepte d'utopia al llarg de la història i pensar per què en un context com l'actual, ene que el neoliberalisme es presenta com l'única opció possible. Cal que mirem al passat amb nostàlgia o serem capaços d'imaginar noves possibilitats?
Sense nostàlgia, mirarem al passat -en concret a una abadia del segle XII- per veure com una comunitat de monges construeix una cosa semblant a un lloc on voler viure. Ho farem amb Màtrix, de Lauren Groff, recentment editat per l'Altra editorial. Per últim, viatjarem cap al futur per comprovar els potencials de la ciència ficció en la construcció de possibilitats de futur. Ho farem amb tot un clàssic, un best-seller: Els desposseïts d'Ursula K. Le Guin.
Senyeu-vos i amarreu-se els cinturons, que salpem cap a la possibilitat de construir nous mons!!!
01:11:42
Gent Ràndom 3x02: Faltar. Amb Núria Bendicho.
Episode in
Gent ràndom
Vos deixem el segon episodi d'aquesta temporada, gravat en vespres de Tots Sants i front a una gernació de persones des de la plaça de l'Ajuntament de València, en el context de la Plaça del Llibre. En ell parlem de la mort amb una convidada d'excepció: la Núria Bendicho, autora de l'elogiada novel·la Terres Mortes (Anagrama ed.).
FALTAR és com les valencianes anomenem a morir. Una mena d'eufemisme propi de senyora major que ens encanta i que fem nostre. A partir d'ací i resseguint l'argument de la novel·la Terres Mortes parlem sobre el morir hui dia front a la mort en les societats tradicionals, sobre la presència de la mort a la literatura o a les cançons, de modernisme, de Víctor Català i de tots eixos personatges grotescos que tant ens van taller l'alè a la literatura de la Núria Bendicho.
Senyeu-vos, que comença GENT RÀNDOM!
56:07
Gent Ràndom 3x01: Princips i finals
Episode in
Gent ràndom
Comencem nova temporada, i ho fem tornant a casa desprès de la nostra gira intercomarcal, tornem a Ràdio Godella. L'estiu acaba, però tot final és sempre també l'inici d'una altra cosa, i en setembre l'energia motivadora de la rentrée mos arrossega.
PRINCIPIS I FINALS és un episodi on ens hem lliurat a les nostres obsessionetes literàries. Parlarem de la possibilitat o no de la maternitat (un principi o un final?) a través de Distòcia, la novel·la de Pilar Codony que es va endur el darrer premi Documenta que cada any entrega L'Altra editorial. Lourdes ens parlarà de l'autor que, segons ella, fa els millors principis i finals de novel·les: Alejandro Zambra (Anagrama). Si heu eixit últimament de festa per Benimaclet és possible que ja vos haja pegat la xapa amb esta obsessió de la casa. Per últim, Empar ens durà al món simbòlic de Mirall Trencat, obra clau de la nostra benvolguda Mercè Rodoreda (Club Jove Editor) per parlar del final d'una nissaga barcelonina i d'algun que altre aspecte de la nostra diva que desconeixíem.
Acompanyeu-nos en este primer episodi de la tercera temporada de GENT RÀNDOM!
01:00:03
Gent Ràndom 2x12: FRESQUES I XALAORES. Amb Quim Ruiz, Empar Puerto i Lourdes Frasquet.
Episode in
Gent ràndom
Tanquem temporada a Vilafamés, a la fresca i envoltades d’amigues. En aquest programa, ens posem una miqueta trapelletes i reflexionem al voltant del menjar, de les sobretaules infinites, de cuinar per amor o deixar que et cuinen, dels pecats que són plaers, de la culpa i, per fi, expliquem la teoria de l’hetero de bocadillo gran. Tot això a partir d’obres com “La gola” d’Adrià Pujol Cruells, editat per Fragmenta; la col•lecció “Tastaolletes” de Drassana i “Aliment” de Martí Sales publicat per Club Editor.
A més, fem retrospectiva de la segona temporada de Gent Ràndom, caiem en l’exaltació de l’amistat i fem el sorteig d’una gorra amb el nostre logo.
Gaudiu del programa i de l’estiu!
01:37:46
Gent Ràndom 2x10: Paraules Alades
Episode in
Gent ràndom
Nou episodi de Gent Ràndom, el podcast literari i vital realitzat per Quim Ruiz, Lourdes Frasquet i Empar Puerto. En aquesta ocasió, en directe des de la Plaça del llibre de Gandia!
A l'Odissea, els déus parlen amb "paraules alades", que llancen com a fletxes, que volen i es claven. Paraules d'un món oral que l'escriptura va fixar i estandarditzar. En el programa de hui ens posem clàssics per parlar dels orígens d'eixa màgia, d'eixe poder que va ser l'escriptura, i ho farem amb l'assaig d'Irene Vallejo "L'infinit dins d'un jonc" (Columna) i la novel·la "Junil a les terres dels bàrbars", de Joan-Lluís Lluís (Club Editor). No faltaran les referències al postureig literari i a Ovidi, el primer aliade de l'antiguitat.
I si parlem sobre el procès d'escriure, fem-ho també a través de les veus -o les lletres, millor dit- de dues peses pesades de la literatura: Montserrat Roig i Elena Ferrante. La primera va escriure "Digue'm que m'estimes, encara que siga mentida" (Ed.62), el llibre més subratllat de la història per Lourdes, on reflexionava sobre aquests procés creatius. La napolitana ja sabeu que està entre les nostres autores fetitxe, i recentment La Campana ha publicat "Als marges", un assaig sobre l'escriptura.
Gràcies a la fundació FULL per convidar-nos a la Plaça i també, com no, a Radio Godella, la nostra casa. Perquè no oblidem que aquest és un programa que forma part de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes.
Disfruteu-ho!!!
59:17
Gent ràndom 2x09: Perrege, perrejo, perreig
Episode in
Gent ràndom
Nova parada de la nostra gira primavera-estiu! En esta ocasió actuem en directe des de la UA, a les jornades "Primavera musical" organitzades pel servei de llengües. Buscant la connexió entre la literatura i les cançons ens adonem que Bad Bunny, s'hauria dut molt bé amb el Tirant lo Blanc, perquè al remat els temes de les seues cançons, l'amor carnal, la seducció, eixe cavaller imperfecte i travessat d'issues, no se'n va tant del soft-boy que Benito representa al seu últim disco. Amor, desamor... ai, quanta tristesa ens envaeix a voltes! I que bé senta posar-se música trista i plorar a un racó. En el gènere de la música trista, cap altre disco mai no ens desgarrarà tant com el Coral Romput de l'Ovidi Montllor, musicant a Vicent Andrés Estellés. De música trista a música moerna, no podem deixar de parlar de la música prefe del nostre alumnat: el trap. Ens preguntem, ser de calle és el mateix que ser de carrer? i ser de poble? En Max Besora i en Borja Bagunyà ens guiaran a través d'estes preguntes amb el seu "Trapologia" (Ara llibres, 2018) per acabar preguntant-nos... Fa un segle, el Young Beef hauria cantat jotes?
Gent Ràndom, un podcast literari i vital fet per Lourdes Frasquet, Empar Puerto i Quim Ruiz. En aquest episodi, amb participació de Sandra Monfort, Irene Mira, Júlia Mèrida i Aina Monferrer. Un programa que és possible per la col·laboració de Radio Godella i la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes.
01:17:47
Gent Ràndom 2x08: Créixer
Episode in
Gent ràndom
En aquest episodi, gravat en directe des de la Fira Cursiva de Xàtiva, parlem d'un temazo universal: CRÉIXER. Abordem a partir de diferents lectures del gènere coming-of-age el tema de fer-se gran, les primeres vegades, les situacions de pas entre diferents fases vitals i com això s'ha vist reflectit tant a la ficció com a les nostres pròpies vides.
A través de "El quicio" d'Elisa Victoria (ed. Bruguera) pensem en la pubertat i les preocupacions de l'adolescència, "Las chicas no lloran", opera prima de l'argentina Olivia Gallo (ed. Alpha Decay) ens serveix per parlar sobre la joventut i alguns dels seus moments traumàtics, mentre que "El món es torna senzill" de la mallorquina Laura Gost (ed. Empúries) ens permet tenir una visió completa des de la seua adolescència fins el primer fill de la protagonista. Tot això, amanit de reflexions sobre les lectures obligatòries de l'institut o l'evolució dels personatges femenins a la ficció.
Disfruteu d'aquest Gent Ràndom! Un podcast de Radio Godella i de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes.
01:35:51
Gent Ràndom 2x07: Parle jo i l'asfalt calla
Episode in
Gent ràndom
A banda d'un podcast literari i vital, Gent ràndom passa a ser durant estos mesos un programa itinerant. Estrenem gira des del CSO El Molí de Potries (la Safor) i ho fem acompanyades pel millor públic. Gràcies a la gent Per l'horta de la Safor per convidar-nos, col·laborar del episodi i contar-nos la problemàtica de l'ampliació de la CV-60.
Si el bot Chirbes de Twitter ha fet que els teus darrers mesos siguen més decadents, este és el teu programa! Comencem la tertúlia definitiva sobre Rafael Chirbes, cronista oficial dels anys del boom immobiliari i la posterior crisi econòmica, retratiste d'un paisatge mutilat a base de ciment i venut al turisme al que sembla que ni tan sols hui en dia es vol renunciar.
La segona part del programa ens posem optimistes per comentar l'altra cara de la moneda. Si Chirbes retrata la pèrdua de la memòria continguda al nostre territori, Joan Pellicer i María Sánchez fan just el contrari: rescatar-la, valoritzar-la. Si el primer posa en valor un món tradicional que ja als anys 80 estava a punt de desaparèixer, María no sols és una rescatadora de paraules i mots, sinó que també reivindica el paper imprescindibles però sempre invisibilitzat de les dones en les societats rurals.
Tot això i molt més, amb bona música, la col·laboració d'Àgueda Vitòria i, per primera vegada, el caliu del públic! DISFRUTEU-LO!
01:46:04
Gent Ràndom 2x06: Foc a la faena
Episode in
Gent ràndom
ESTEM CANSADES, és una cosa que diem al principi de cada episodi, i ja tocava fer-ne un programa. A través de diferents lectures ens cagarem un poc en el món laboral i en la fatiga crònica que vivim en estos temps que corren de tardocapitalisme. "Algo temporal", de l'escriptora novaiorquesa Hilary Leichter (editorial Alpha Decay) ens narra de manera surrealista les aventures d'una treballadora temporal que anirà de faena en faena aspirant al bé més preuat: L'ESTABILITAT. No sabem si l'aconseguirà o no, però ens servirà d'excusa per parlar de precarietat i del ritme trepidant de la vida contemporània.
L'assaig d'Eudald Espluga "No seas tu mismo", publicat recentment per Paidós, ens servirà per enquadrar teòricament este cansament que sentim cada dia als ossos. No, amiga, no ets tu, sinó el capitalisme. Per últim, veurem quina alternativa a aquesta fatiga ens aporta la novel·la "El meu any de repòs i relaxació", d'Otessa Moshfegh (Angle editorial): Què passaria si ens tancàrem un any sencer a casa per no fer ab-so-lu-ta-ment-res?
De tot això, i molt més, parlem a aquest 2x06: FOC A LA FAENA! I, a més, al final del programa desvetlem sorpresetes :D
Gent Ràndom, un programa de Ràdio Godella i la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes :)
59:56
Gent ràndom 2x05: Desarrelades
Episode in
Gent ràndom
Nou episodi de Gent Ràndom, el podcast literari i vital presentat per Lourdes Frasquest, Empar Puerto i Quim Ruiz.
Desprès de la festa que va suposar el darrer programa, l'episodi de hui és la ressaca. Canviem el to per parlar del desarrelament. Aquest tema ens travessa personalment a tots i totes nosaltres, joves que rodem d'ací cap allà en aquest Erasmus perpetu que ens imposa la precarietat i els temps líquids.
Abordem aquest tema des de diferents llibres i punts de vista. A través de l'autobiografia de Maria Teresa León a "Memoria de la melancolía" (ed. Renacimiento) recorrerem l'exili que va marcar tota una generació i la seua literatura.
Viatjarem a a Amèrica Latina per parlar de qui busca les seues arrels i troba ferides i conflictes, talment com passa a "Huaco Retrato", l'obra de l'escriptora peruana Gabriela Wiener editada recentment amb gran èxit per Literatura Random House.
Des del Perú caminarem fins el sud del continent fins al "fin del mundo, comienzo de todo": Ushuaia, la ciutat més austral d'Argentina, on es troba una sèrie de personatges vinguts d'arreu del món per explicar les seues històries amb una Quiles a la mà al Bar Katowicer. "Gegants de gel" és un relat de fugides, perquè fugir és una manera tan pràctica com qualsevol altra de fugir dels teus orígens i conflictes i del pes que a vegades representen les arrels. Les històries d'aquesta colla ens servirà per recórrer diferents conflictes d'aquest segle XX nostre.
Disfruteu d'aquest episodi on posem el nostre to més asserenat i íntim, intentant no dessagnant-nos pel camí amb l'oversharing.
59:55
Gent ràndom 2x04: La santíssima festa
Episode in
Gent ràndom
Com és d'important generar relat, i quin bon moment per fer-ho són les festes, la celebració de l'alegria comuna i la dissolució del jo en el ball col·lectiu. Els Whatsapps al matí següent rememorant els millors moments i dient-nos com ens volem i què importants som les unes per les altres. Ha costat fer aquest programa sobre LA SANTÍSSIMA FESTA per la situació covidiana actual i les ganes que tenim de perrejar i refregar-nos les unes contra les altres, però ací estem, posant-vos la mel als llavis en un programa molt coral i musical, amb grans temazos i, per suposat, grans llibres.
La ruta festiva a la que vos convidem comença amb "En extasis. El bakalao como contra cultura en España", del periodista valencià Joan Oleaque, editat per Barlin Libros, on rememorarem la ruta del bakalao i com València va ser puntera en l'escena musical com no mai no ho havia estat, al menys des de la Renaixença. Seguirem la festa a les raves de París, on ballarem amb "Vernon Subutex" als plats, celebrant l'edició en valencià del tercer i darrer volum d'aquesta trilogia de Virginie Despentes, recentment publicat per Sembra Llibres. Per acabar, mon anirem a la verbena del poble del costat per agarrar-nos i celebrar la festa amb marxes mores i pasdobles com a banda sonora. Ho farem amb el llibre col·lectiu "Dones i festa" editat per l'Associació València Etcètera (VLCETC), on van fer un treball de camp al voltant de la presència femenina a diverses festes tradicionals del nostre país.
Esperem que disfruteu d'aquest programa, l'últim Gent Ràndom de l'any, i que a 2022 pugueu perrejar tot el que vos esteu aguantant enguany i torneu a vore eixir el sol des de l'Eskombrera o des de qualsevol rave/festival/discoteca amb un bon somriure a la cara.
59:45
Gent Ràndom 2x03: La família és fer-se
Episode in
Gent ràndom
En aquest episodi abordem un dels temassos que ens travessen a totes: les relacions familiars, i ho fem a través de les vinyetes de "Estamos todas bien", de Ana Penyas, i les paraules de Jose Ingnacio Carnero a "Ama" i Maggie Nelson a "Els argonautes. Diferents visions de la família, des de la més tradicional a les famílies queers. Tot amanit d'emoció i bona música. A vore si vos cau la llagrimeta!
58:32
Gent ràndom 2x02: Què mos passa, valencianes?
Episode in
Gent ràndom
Què mos passa, valencianes? Què mos passa que quasi tota l'obra de Carmelina Sánchez-Cutillas, considerada millor escriptora valenciana del segle XX, resta encara inèdita o descatalogadíssima? Què li passa a la nostra escena cultural, tantes voltes instal·lada en l'autocomplaença? Som capaços d'eixir del comboiet i el #paellachallenge? Partint de les anomalies del nostre sistema literari, en este episodi repassem el nostre mundillo editorial, i ho fem acompanyats per Mercè Pérez, editora de Sembra Llibres, i per Carles Fenollosa, escriptor de Narcís o l'Onanisme, novel·la amb que va guanyar el primer premi Lletraferit de l'editorial Drassana. Per suposat, parlarem de Matèria de Bretanya, de Ferran Torrent, del fenomen Noruega i de la nostra autoestima com a poble.
Un programa en el que intentem obrir alguns melons de tot l'any, encà que sense ferir massa sensibilitats i tot ben concentraet en una horeta, des de Radio Godella. Disfruteu-lo!
01:00:54
Gent ràndom 2x01: On ets, estiu bonic?
Episode in
Gent ràndom
Estrenem nova temporada plena de novetats, i ho fem enyorant les vacances alhora que aprofitem el hype Sally Rooney per preguntar-nos, "On ets, estiu bonic?". Ens mudem a Radio Godella per oferir-vos millor qualitat de so i limitar-nos a pegar-vos la xapa durant només una hora. En aquest primer episodi de la temporada ens encurioseix si aquella gent que viu a urbanitzacions amb piscina viu la tornada a la rutina amb la mateixa recança i és que hem passat les darreres setmanes mirant la sèrie White Lotus i llegint el llibre La España de las piscinas, de Jorge Dioni López, on l'autor analitza com l'urbanisme crea ideologia i és capaç de canviar el mapa polític. Acompanyem a Bernat Capó en un viatge a peu per la Deep Marina i el Comtat per tirar un poc de nostàlgia i veure com han canviat les coses les darreres dècades mentre comparem la vida de poble que ell relata amb modes d'habitar totalment diferents, com els de Benidorm. Per últim, ens preguntem si tots els estius caben a un post d'Instagram a través de la veu d'Elisa Victória a Vozdevieja, que ens trasllada als estius eterns de la nostra infància en que no hi havia res més a fer que becar i esperar que es feren les set de la vesprada per poder eixir al carrer sense por a morir de calor. Les vacances ens fan millor persones? Nosaltres som del Team Manolito Gafotas i diem SÍ!!!!
57:44
Gent Ràndom 1x04: Fresques i antifeixistes
Episode in
Gent ràndom
Especial Summer Edition a la fresca des de la Torre del Rico, al Carxe, envoltades d'amistats, mistela i bon menjar. Parlarem de la urgència de ser antifeixista en l'actualitat a través de les obres d'Alba Sidera "Feixisme persistent" i Pol Andiñach "Tothom pot ser antifa". Farem un poc de xafardeig i les passions terrenals de la mà de les cartes de la Mercè Rodoreda a l'Anna Murià durant l'exili editades per Club Editor i reivindicarem la necessitat d'una ficció mainstream antifeixista com la de l'Almudena Grandes.
01:17:14
Gent ràndom 1x03: Terra, traga'm
Episode in
Gent ràndom
Nou episodi del podcast literari presentat per Quim Ruiz i Empar Puerto. Sota el títol "Terra, traga'm", en aquest programa ens endinsarem en el món de l'anonimat en aquests temps de sobreexposició pública. A través de les obres i vides d'Oliliva Sudjic, Víctor Català, Elena Ferrante o Wu Ming explorarem aquest concepte des de diferents perspectives. DISCLAIMER! Un programa que no agradarà a senyoros ni enginyers...
01:22:42
Gent ràndom 1x02: Els afores
Episode in
Gent ràndom
Tornen Quim Ruiz i Empar Puerto parlant dels afores literaris i dels marges vitals i es pregunten: són la violència i la ràbia inherents a aquests marges? Aquest episodi sona a descampat, drogues i blocs de protecció oficial, a desclassament i vergonya de classe i també a precarietat laboral, marginalitat però també a revenja. Des de l'extraradi anem a les illes més allunyades de la nostra geografia i des dels barris perifèrics agafem el ferrocarril per veure com encaixa la veu obrera en la cultura hegemònica. Caps rebentats, molta coca, Seats León tunejats, latineo i trap. Però també molt d'amor, Madonna, Cindy Lauper i molta reflexió sobre les relacions personals i la condició humana.
A més inaugurem secció amb els Pensaments Intrusius de Lourdes Frasquet i analitzem amb Ángela Martínez el concepte dels escriptors impossibles, és a dir, aquells escriptors que no estaven destinats a ser-ho per la seua procedència.
En tot aquest viatge ens acompanyen les novel·les de Revancha de Kiko Amat; Al final siempre ganan los monstruos de Juarma; Listas, guapas, limpias d'Anna Pacheco i Panza de Burro d'Andrea Abreu.
01:52:46
You may also like View more
L’illa de Maians
L'illa de Maians és el podcast de literatura i pensament de la llibreria Ona, que dirigeix i presenta el filòsof i músic Bernat Dedéu. S'emet cada dijous i està disponible a les principals plataformes de Podcast. Cada capítol de L'illa de Maians té com a protagonista un llibre o un autor al voltant del qual gira la conversa, es debat i es comparteixen idees. Updated
Un Libro Una Hora
Aprende a leer, aprende de literatura escuchando. Un programa para contar un libro en una hora. Grandes clásicos de la literatura que te entran por el oído. Dirigido por Antonio Martínez Asensio, crítico literario, productor, escritor y guionista. En directo los domingos a las 05:00 y a cualquier hora si te suscribes. En Podimo, ¿Y ahora qué leo? nuestro spin off con los imprescindibles de la temporada https://go.podimo.com/es/ahoraqueleo Updated
Aquí hay dragones
AQUÍ HAY DRAGONES, todas esas chinchetas clavadas en el mapa que indican lo que aún no conocemos o queremos conocer mejor. El impulso aventurero de la curiosidad. El libro que no sabías que te gustaba, la película que deseas ver con ojos nuevos... Updated