iVoox
iVoox Podcast & radio
Download app for free
By Ràdio Maconda Interior Maconda
Interior Maconda
Podcast

Interior Maconda

11
101

Interior Maconda és el nou programa d’entrevistes de la Biblioteca Gabriel García Márquez, i s’incorpora a la programació de Ràdio Maconda, un projecte radiofònic pioner fet des de la xarxa de Biblioteques de Barcelona.

L’entrevista és l’arquitectura d’una intimitat. Quan el diàleg es convoca més enllà de la mera actualitat, d’un acte promocional o com a simple reacció a allò immediat, la conversa esdevé la narració d’un mateix. També és una ocasió privilegiada per acollir, des de la paraula, allò inesperat, transitant, entre la pregunta i la resposta, pels dubtes, anhels i intuïcions compartides.

Interior Maconda és el nou programa d’entrevistes de la Biblioteca Gabriel García Márquez, i s’incorpora a la programació de Ràdio Maconda, un projecte radiofònic pioner fet des de la xarxa de Biblioteques de Barcelona.

L’entrevista és l’arquitectura d’una intimitat. Quan el diàleg es convoca més enllà de la mera actualitat, d’un acte promocional o com a simple reacció a allò immediat, la conversa esdevé la narració d’un mateix. També és una ocasió privilegiada per acollir, des de la paraula, allò inesperat, transitant, entre la pregunta i la resposta, pels dubtes, anhels i intuïcions compartides.

11
101
Interior Maconda amb Luna Miguel
Interior Maconda amb Luna Miguel
Interior Maconda ofereix un calidoscopi de les mirades i les veus més singulars de la cultura. Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es pot seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca. Pel darrer programa de la segona temporada d'Interior Maconda ens reservem una convidada molt especial. El migdia del15 de març de 2025 rebem a Ràdio Maconda a la poeta Luna Miguel, qui s'endinsa amb generositat al metabolisme de la conversa profunda i carregada de significacions que transita junt amb l'Albert Lladó, tots dos envoltats d'un públic que escolta en un estudi en penombra. Luna Miguel (Alcalá de Henares, 1990) llegeix, escriu i edita. Ha publicat vuit llibres de poemes, els últims són Poesía masculina (2021) i Un amor español (2023). També és autora dels assajos El coloquio de las perras (2019), Caliente (2021) i Leer mata (2022), de la novel·la El funeral de Lolita (2018) i del monòleg teatral Ternura y derrota (2021). :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Locució i guió: Albert LLadó Producció: Albert Lladó i Montse Pozo Control tècnic i edició: Albert Fernández :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Art and literature 1 month
0
0
43
01:03:18
Interior Maconda amb Sergio Vila-Sanjuán
Interior Maconda amb Sergio Vila-Sanjuán
Interior Maconda ofereix un calidoscopi de les mirades i les veus més singulars de la cultura. Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es pot seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca. El mati del dissabte 15 de febrer de 2025 rebem als estudis de Ràdio Maconda al periodista, novel·lista i dramaturg Sergio Vila-Sanjuán. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Locució i guió: Albert LLadó Producció: Albert Lladó i Montse Pozo Control tècnic i edició: Albert Fernández ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Sergio Vila-Sanjuán (Barcelona, 1957). Periodista, novel·lista i dramaturg, dirigeix el suplement “Cultura/s”, de La Vanguardia. És autor de la trilogia narrativa formada per Una heredera de Barcelona, Estaba en el aire (premi Nadal 2013) i El informe Casabona, que combina la memòria familiar i la crònica d’època. Ha escrit també les obres de teatre El club de la escalera i La agente literaria, estrenada a l’abril del 2024 al Teatre Akadèmia de Barcelona. Ha publicat diversos títols sobre temes literaris, editorials i artístics, com Pasando página, Guia de la Fira de Frankfurt per a catalans no del tot informats, Código best seller o Vargas Llosa sube al escenario, i la biografia El joven Porcel. El seu últim llibre és Cultura española en democracia. Una crónica breve de 50 años 1975-2024 (editorial Destino). Va ser comissari de l’Any del Llibre i la Lectura 2005 i és membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona. Premi Nacional de Periodisme Cultural 2020. Premi Giménez Frontín de l’ACEC al diàleg entre cultures.
Art and literature 1 month
1
0
22
01:04:35
Interior Maconda amb Joan Fontcuberta
Interior Maconda amb Joan Fontcuberta
Interior Maconda ofereix un calidoscopi de les mirades i les veus més singulars de la cultura. Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es pot seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca. El 18 de gener de 2025 rebem als estudis de Ràdio Maconda a l'artista, assagista, docent i comissari d'exposicions Joan Fontcuberta. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Locució i guió: Albert LLadó Producció: Albert Lladó i Montse Pozo Control tècnic i edició: Albert Fernández ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Joan Fontcuberta és artista, assagista, docent i comissari d’exposicions. El seu treball de creació s’ocupa dels conflictes entre natura, tecnologia, fotografia i veritat, i ha estat objecte, durant quatre dècades, de nombroses mostres personals i publicacions monogràfiques. Destaquen les que ha fet en institucions com el MoMA de Nova York (1988); el Musée Cantini de Marsella (1990); l’Art Institute de Chicago (1990); l’IVAM de València (1992); el MNAC de Barcelona (1999); el MUA d’Alacant (2001); el Palazzo delle Esposizioni de Roma (2001), o ARTIUM de Vitòria (2003). Entre les exposicions personals més recents es troben les del Hasselblad Center, de Göteborg (2013); la Maison Européenne de la Photographie de París (2014); el Science Museum de Londres (2014); el Cosmocaixa, de Barcelona (2015); el Canal de Isabel II, de Madrid (2015); el Museo de la Universidad de Navarra, de Pamplona (2016); el Museo de Arte del Banco de la República de Bogotá (2016); el Palazzo Boncompagni / Bienal Fotografia e Industria, Fundazione Mast de Bolonya (2017), el Barlach Halle d’Hamburg (2018), Can Framis, Fundació Vila Casas de Barcelona (2021), La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona (​​2021), la Fundación Madariaga de Sevilla (2023), la Galeria Àngels Barcelona (2023) o la Sala Verónicas, de Múrcia (2024). Textos teòrics destacats: Estética fotográfica : una selección de textos (Blume, 1984); El beso de Judas. Fotografía y verdad (Gustavo Gili, 1997); Ciencia y fricción. Fotografía, naturaleza, artificio (Mestizo, 1998); La cámara de Pandora: La fotografí@ después de la fotografía (Gustavo Gili, 2010); La furia de las imágenes: notas sobre la postfotografía (Galaxia Gutenberg, 2016), i Desbordar el espejo. La fotografía, de la alquimia al algoritmo (Galaxia Gutenberg, 2024). Cerrar
Art and literature 3 months
0
0
41
01:20:34
Interior Maconda amb Brigitte Vasallo
Interior Maconda amb Brigitte Vasallo
Interior Maconda ofereix un calidoscopi de les mirades i les veus més singulars de la cultura. Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es pot seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca. El 14 de desembre de 2024 rebem als estudis de Ràdio Maconda a l'escriptora Brigitte Vasallo, coneguda especialment per la crítica de la islamofòbia de gènere, la denúncia del purplewashing i l'homonacionalisme, així com per la seva anàlisi de la monogàmia com a sistema d'organització social. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Locució i guió: Albert LLadó Producció: Albert Lladó i Montse Pozo Control tècnic i edició: Albert Fernández ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Brigitte Vasallo (Barcelona, 1973) és filla d'una família pagesa gallega expulsada del camp. Sense estudis universitaris, ha treballat de netejadora, de cambrera, de periodista, de marinera... Actualment es dedica a l'escriptura i a la recerca, centrada en els mecanismes de pertinença i alteritat, amb especial interès en la diferència sexual i en la memòria de la diàspora rural. Ha ocupat la càtedra Mercè Rodoreda d'Estudis Catalans a la Universitat de Nova York (CUNY) i ha rebut la beca de literatura de l'Academia d'Espanya a Roma 2023-2024. Ha publicat PornoBurka (2013), Pensamiento monógamo, terror poliamoroso (2017), Lenguaje inclusivo y exclusión de clase (2021) i Tríptic del silenci: la condició txarnega (2023). Col·labora amb diversos mitjans de comunicació i ha presentat, com a dramaturga, Naxos, també Un cos (possible) i lesbià, amb l'artista visual Alba G. Corral sobre l'obra de Monique Wittig, i la conferència escènica Queixa [Roma o morte]. Va dirigir i comissionar el I Festival de Cultura Txarnega de Barcelona. La seva obra s'ha traduït a nombrosos idiomes i fa classes com a professora convidada en diverses universitats.
Art and literature 4 months
2
1
50
01:17:39
Interior Maconda amb Rafael Argullol
Interior Maconda amb Rafael Argullol
Interior Maconda ofereix un calidoscopi de les mirades i les veus més singulars de la cultura. Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es pot seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca. El 16 de novembre de 2024 rebem als estudis de Ràdio Maconda a Rafael Argullol, gran narrador, poeta i assagista, a més de catedràtic d'Estètica i Teoria de les Arts en la Facultat d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. Les paraules, els silencis i el pensament, tot troba el seu tempo en aquesta conversa entre el mestre Argullol i Albert Lladó. :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Locució i guió: Albert LLadó Producció: Albert Lladó i Montse Pozo Control tècnic i edició: Albert Fernández ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Rafael Argullol Murgadas (Barcelona, 1949), narrador, poeta i assagista, és catedràtic d'Estètica i Teoria de les Arts a la Facultat d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. És autor de més de trenta llibres en diferents àmbits literaris. Les seves últimes publicacions són 'Danza humana' (2023), 'Las pasiones según Rafael Argullol' (2020) i 'Poema' (2017) Va estudiar Filosofia, Economia i Ciències de la Informació a la Universitat de Barcelona. Va estudiar també a la Universitat de Roma, al Warburg Institute de Londres i a la Universitat Lliure de Berlín, i es va doctorar en Filosofia (1979) a la seva ciutat natal. Va ser professor visitant a la Universitat de Berkeley. Ha impartit classes en universitats europees i americanes i ha donat conferències en ciutats d'Europa, Amèrica i Àsia. Col·laborador habitual de diaris i revistes, ha vinculat, amb freqüència, la seva faceta de viatger i la seva estètica literària. Ha intervingut en diversos projectes teatrals i cinematogràfics. Ha guanyat el premi Nadal amb la seva novel·la 'La razón del mal' (1993), el premi Assaig de Fons de Cultura Econòmica amb 'Una educación sensorial' (2002), els premis Cálamo (2010) i Ciutat de Barcelona (2010) amb 'Visión desde el fondo del mar', i el premi Alicia per la Millor Creació 2019 amb 'El enigma de Lea. Cuento mítico para una ópera' (2019).
Art and literature 5 months
2
0
60
57:46
Interior Maconda amb Paula Bonet
Interior Maconda amb Paula Bonet
Interior Maconda ofereix un calidoscopi de les mirades i les veus més singulars de la cultura. Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es pot seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca. La primera convidada de la 2ª temporada d'Interior Maconda 2024-2025 és la pintora i escriptora Paula Bonet. El dissabte 26 d’octubre, l'artista visita l’estudi de Ràdio Maconda, de la Biblioteca Gabriel García Márquez per conversar amb Albert Lladó en un ambient íntim i la complicitat del públic al locutori. Locució i guió: Albert LLadó Producció: Albert Lladó i Montse Pozo Control tècnic i edició: Albert Fernández Paula Bonet (Vila-real, 1980), és llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València en l’especialitat de pintura. Va completar la seva formació a Santiago de Xile, Nova York i Urbino, i ha centrat el seu treball en la pintura a l’oli, el gravat, així com l’escriptura. Ha exposat a Barcelona, Madrid, Porto, París, Londres, Bèlgica, Urbino, Berlín, Santiago de Xile, València, Miami i Mèxic. Entre altres premis i reconeixements se’n destaca l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, que va rebre el 2018, i va ser guardonada amb la Medalla al Mèrit Cultural. Qué hacer cuando en la pantalla aparece The End (Lunwerg, 2014), 813: Truffaut (La Galera, 2014) i La sed (Lunwerg, 2016) són les seves primeres publicacions editorials, les quals ràpidament van adquirir una enorme acceptació. El 2017 es va distanciar de la il·lustració preciosista en publicar Quema la memoria (Lunwerg), un cançoner il·lustrat on el seu univers es fon amb l’imaginari del respectat compositor musical The New Raemon; i, just un any després, el 2018, va publicar Roedores | Cuerpo de embarazada sin embrión: diario de dos abortos (Literatura Random House), en què dona veu al silenci, trenca un tabú i normalitza una realitat tan comuna com la de l’avortament espontani. El 2021 va publicar La anguila, la seva primera novel·la amb Anagrama i, aquell mateix any, la va presentar. El 2022 va complementar el projecte amb la publicació Los diarios de la anguila (Anagrama), un llibre híbrid en el qual dialoguen la immediatesa de l’apunt al natural i la reflexió entorn del procés creatiu del projecte. Aquest octubre Bonet revisa i amplia tota aquesta obra pictòrica amb una nova exposició a la Fundació Vila Cases de Barcelona, en la qual també actua com a comissària i que, amb el títol “L’anguila. La carn com a pintura i la pintura com a mirall“, suma peces inèdites, interactua amb sons, textos i espais performatius i convida a la reflexió.
Art and literature 5 months
3
0
82
01:10:04
Interior Maconda amb Tortell Poltrona
Interior Maconda amb Tortell Poltrona
Interior Maconda és el nou programa d’entrevistes de la Biblioteca Gabriel García Márquez, i s’incorpora a la programació de Ràdio Maconda, un projecte radiofònic pioner fet des de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. L’entrevista és l’arquitectura d’una intimitat. Quan el diàleg es convoca més enllà de la mera actualitat, d’un acte promocional o com a simple reacció a allò immediat, la conversa esdevé la narració d’un mateix. També és una ocasió privilegiada per acollir, des de la paraula, allò inesperat, transitant, entre la pregunta i la resposta, pels dubtes, anhels i intuïcions compartides. Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es podrà seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca. El cinquè convidat d’Interior Maconda és Jaume Mateu Bullich (Barcelona, 1955), conegut com a Tortell Poltrona. Debuta als escenaris com a cantant còmic de la Gran Orquestra Veracruz (1974). Immediatament després dedica la seva vida professional a ser pallasso, practicant i revalorant una professió tan antiga com la humanitat, conreant i investigant els valors escènics i socials de la figura del pallasso. Professionalment, estrena la seva carrera artística amb Claret Papiol, formant la parella de pallassos Germans Poltrona. Fundador del Circ Cric i creador i ideòleg de molts altres espais, on el circ esdevé protagonista, el compromís amb aquest art el va portar a fundar l’ONG Pallassos sense Fronteres. Premi Nacional de Circ el 2023, Medalla d’Or de les Belles Arts el 2018, l’últim reconeixement, el 2022 ha estat la Creu de Sant Jordi. Locució i guió: Albert LLadó Producció: Albert Lladó i Montse Pozo Control tècnic i edició: Albert Fernández
Art and literature 1 year
1
0
57
01:01:34
Interior Maconda amb Mercè Ibarz
Interior Maconda amb Mercè Ibarz
Interior Maconda és el nou programa d’entrevistes de la Biblioteca Gabriel García Márquez, i s’incorpora a la programació de Ràdio Maconda, un projecte radiofònic pioner fet des de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. L’entrevista és l’arquitectura d’una intimitat. Quan el diàleg es convoca més enllà de la mera actualitat, d’un acte promocional o com a simple reacció a allò immediat, la conversa esdevé la narració d’un mateix. També és una ocasió privilegiada per acollir, des de la paraula, allò inesperat, transitant, entre la pregunta i la resposta, pels dubtes, anhels i intuïcions compartides. Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es podrà seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca. La segona convidada d’Interior Maconda és Mercè Ibarz , que ens visita l’11 de novembre de 2023 a la Biblioteca. Mercè Ibarz (Saidí, 1954) és una escriptora, periodista cultural investigadora i professora. És doctora en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Va iniciar la trajectòria com a periodista durant la Transició espanyola, el 1976, com a redactora del diari Avui formant part de la primera generació de periodistes que van començar la seva vida professional escrivint directament en català. Narradora i assagista, a Tríptic de la terra (Anagrama, 2020) explora les fronteres entre gèneres literaris, paisatges i generacions. El volum inclou La terra retirada (Quaderns Crema, 1994), La palmera de blat (Quaderns Crema, 1995) i l’obra inèdita Labor inacabada. També ha publicat, entre altres llibres, els reculls de contes A la ciutat en obres (Quaderns Crema, 2002) i Febre de carrer (Quaderns Crema, 2005), i les novel·les No parlis de mi quan me’n vagi (Empúries, 2010) i Vine com estàs (Proa, 2013). Pel que fa a l’assaig ha destacat pels seus retrats de Mercè Rodoreda amb obres com Rodoreda, un mapa. Viatges, faules i lectures (2022), i pels estudis sobre Buñuel a partir de la seva tesi doctoral. La Setmana del Llibre en Català ha reconegut la seva feina amb el premi Trajectòria 2023. El convidat d’aquest desembre a Interior Maconda és l’artista multidisciplinari Frederic Amat. Inscripció prèvia Locució i guió: Albert LLadó Producció: Albert Lladó i Montse Pozo Control tècnic i edició: Albert Fernández
Art and literature 1 year
0
0
34
01:04:45
Interior Maconda amb Joan-Carles Mèlich
Interior Maconda amb Joan-Carles Mèlich
Interior Maconda és el nou programa d’entrevistes de la Biblioteca Gabriel García Márquez, i s’incorpora a la programació de Ràdio Maconda, un projecte radiofònic pioner fet des de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. L’entrevista és l’arquitectura d’una intimitat. Quan el diàleg es convoca més enllà de la mera actualitat, d’un acte promocional o com a simple reacció a allò immediat, la conversa esdevé la narració d’un mateix. També és una ocasió privilegiada per acollir, des de la paraula, allò inesperat, transitant, entre la pregunta i la resposta, pels dubtes, anhels i intuïcions compartides. Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es podrà seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca. El primer convidat d’Interior Maconda és Joan-Carles Mèlich , que ens visita el 14 d’octubre de 2023 a la Biblioteca. Joan-Carles Mèlich (Barcelona, 1961) és doctor en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, on exerceix de professor titular de filosofia de l’educació. Entre els seus llibres, destaquen Filosofía de la finitud (Herder), La lliçó d’Auschwitz (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), Ética de la compasión (Herder) i Lógica de la crueldad (Herder). Des de fa quinze anys s’ha dedicat a elaborar una «filosofia antropològica de la finitud» en les seves diverses expressions: el cos, el símbol, l’alteritat, la memòria, el desig, la contingència, el silenci i la mort. Locució i guió: Albert LLadó Producció: Albert Lladó i Montse Pozo Control tècnic i edició: Albert Fernández i Julián Figueres
Art and literature 1 year
0
0
50
53:22
Interior Maconda amb Clara Serra
Interior Maconda amb Clara Serra
Interior Maconda és el nou programa d’entrevistes de la Biblioteca Gabriel García Márquez, i s’incorpora a la programació de Ràdio Maconda, un projecte radiofònic pioner fet des de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. L’entrevista és l’arquitectura d’una intimitat. Quan el diàleg es convoca més enllà de la mera actualitat, d’un acte promocional o com a simple reacció a allò immediat, la conversa esdevé la narració d’un mateix. També és una ocasió privilegiada per acollir, des de la paraula, allò inesperat, transitant, entre la pregunta i la resposta, pels dubtes, anhels i intuïcions compartides. Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es podrà seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca. La quarta convidada d’Interior Maconda és la investigadora, activista feminista i exdiputada de l’Assemblea de Madrid Clara Serra. La filòsofa i escriptora ens visita el 13 de gener de 2024 a un estudi de Ràdio Maconda farcit de públic, just en la setmana de publicació del seu darrer llibre, El sentido de consentir (Anagrama, 2024). Clara Serra és investigadora a ADHUC (Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat de la Universitat de Barcelona), on és part del personal docent. És formadora en qüestions de gènere i feminisme i la seva investigació se centra en la construcció i representació de les identitats i en els estudis sobre la masculinitat. Forma part del col·lectiu Malas Feministas. Locució i guió: Albert LLadó Producció: Albert Lladó i Montse Pozo Control tècnic i edició: Albert Fernández
Art and literature 1 year
7
1
449
01:02:49
Interior Maconda amb Frederic Amat
Interior Maconda amb Frederic Amat
Interior Maconda és el nou programa d’entrevistes de la Biblioteca Gabriel García Márquez, i s’incorpora a la programació de Ràdio Maconda, un projecte radiofònic pioner fet des de la xarxa de Biblioteques de Barcelona. L’entrevista és l’arquitectura d’una intimitat. Quan el diàleg es convoca més enllà de la mera actualitat, d’un acte promocional o com a simple reacció a allò immediat, la conversa esdevé la narració d’un mateix. També és una ocasió privilegiada per acollir, des de la paraula, allò inesperat, transitant, entre la pregunta i la resposta, pels dubtes, anhels i intuïcions compartides. Un cop al mes, els dissabtes al migdia i amb públic a l’estudi, el periodista i escriptor Albert Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es podrà seguir en directe des del plató ubicat a la mateixa biblioteca. El tercer convidat d’Interior Maconda és l’artista multidisciplinari Frederic Amat, que ens visita el 16 de desembre de 2023 a la Biblioteca. Frederic Amat (Barcelona, 1952) Pintor, el seu treball desafia una única forma de categorització. La seva concepció oberta de la pintura l’ha portat a integrar en el seu treball creatiu múltiples llenguatges artístics. Ha realitzat escenografies per a la dansa i el teatre a partir de textos de García Lorca, Beckett, Juan Goytisolo, Koltès i Octavio Paz. Així mateix, ha dirigit i conformat els espais escènics de l’òpera El viaje a Simorgh, de Sánchez Verdú, i dels oratoris Oedipus Rex de Stravinsky/Cocteau i Maddalena ai piedi di Cristo, de Caldara. També ha il·lustrat diverses obres literàries com ara Les mil i una nits i L’Odissea. En les seves intervencions en espais arquitectònics ha desenvolupat projectes que combinen pintura, escultura i ceràmica. Locució i guió: Albert LLadó Producció: Albert Lladó i Montse Pozo Control tècnic i edició: Albert Fernández
Art and literature 1 year
0
0
66
01:09:38
More of Ràdio Maconda View more
(Di)Vulgateca
(Di)Vulgateca (Di)vulgateca és el podcast meta-bibliotecari de Ràdio Maconda. La (Di)vulgateca és un espai per difondre, disertar, divulgar coses de les biblioteques en general i de la nostra xarxa (XBMB) en particular. Els seus episodis faran referència a títols famosos de la literatura i el cinema. Curiositats entre línies, teixells, prestatges, fons especials, pictos, labs, activitats, biografies, entrevistes, etcètera Updated
Criatures Interiors
Criatures Interiors Criatures interiors és el programa de literatura infantil i juvenil de Ràdio Maconda. De la mà d’Iris González, de la biblioteca Gabriel García Márquez, explorem els diferents itineraris que travessen la LIJ. Conversem amb expertes, recomanem lectures i sobretot busquem les nostres criatures interiors!!! Updated
Planeta B
Planeta B Planeta B és el programa on explorem els tresors musicals que podeu trobar a les Biblioteques de Barcelona. Updated
You may also like View more
Ruta 40
Ruta 40 Ruta 40 és un programa que a través de la consulta dels fons i col·leccions de les biblioteques públiques de Barcelona, ens permet descobrir espais curiosos i d’interès presents en l’entramat urbà, que sovint passen desapercebuts. Updated
Aparador Intempestiu
Aparador Intempestiu L’Aparador Intempestiu és un programa de recomanacions literàries fora de focus. El format és molt senzill: donem veu a un lletraferit que ens recomana la seva passió a través de 10 llibres. 10, 7, o 5, segons la lluna. L’única condició és que hagin estat publicats més enllà dels últims 10 anys. Això ens permet allunyar-nos de la novetat i guanyar distància, pòsit, i aprofitar el silenci que és necessari per llegir. Updated
Planeta B
Planeta B Planeta B és el programa on explorem els tresors musicals que podeu trobar a les Biblioteques de Barcelona. Updated

Go to Art and literature