iVoox Podcast & radio
Download app for free

Podcast
Tàndem
11
6
El podcast del VI Congrés d’Escola Valenciana. A aquest programa fem tertúlies sobre plurilingüisme, coeducació i transformació digital a les aules. Més informació: congresescola.com
El podcast del VI Congrés d’Escola Valenciana. A aquest programa fem tertúlies sobre plurilingüisme, coeducació i transformació digital a les aules. Més informació: congresescola.com
Entrevista a Carmen Rodríguez
Episode in
Tàndem
Entrevistem Carmen Rodríguez Gonzalo, doctora en Didàctica de la Llengua i professora del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura (Facultat de Magisteri), del Màster en Professorat de Secundària i del Màster d’Investigació en Didàctiques Específiques de la Universitat de València. Dirigeix el Grup d’Investigació en Ensenyament de Llengües (GIUV-2013-081) i la seua recerca se centra, prioritàriament, en la didàctica de la llengua escrita, en l’ensenyament de la gramàtica i en les relacions entre ús i reflexió sobre la llengua, temes sobre els que ha publicat diversos articles (Articles, Caplletra, Cultura y Educación, Lenguaje y Textos, Revista Iberomericana de Educación entre d’altres) i capítols en llibres com ara Seqüències didàctiques per aprendre gramàtica, El tractament integrat de llengües (Graó), El verbo y su enseñanza (Octaedro) o Grammar at School (Peter Lang). És la co-organitzadora dels Congressos Internacionals sobre l’Ensenyament de la Gramàtica (Congram), celebrats a València en 2014 i 2016 i a Barcelona en 2019. És membre del consell de direcció de les revistes Articles de Didàctica de la Llengua i la Literatura i Textos de Didáctica de la Lengua y la Literatura.
En l’actualitat dirigeix el projecte I+D “L’elaboració d’una gramàtica escolar interlingüística: cap a un ensenyament reflexiu de les llengües en contextos multilingües” (Egramint), en el qual participen investigadores de UV, UJI, UVIC-UCC, UAB, UCA i UNILEON.
26:10
Entrevista a Susanna Tesconi
Episode in
Tàndem
A aquesta nova entrevista parlem amb una nova membre del Comité Científic del VI Congrés d'Escola Valenciana: Susanna Tesconi. Professora dels estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicacions de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), es va doctorar en Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona i és membre del grup DARTS, que es dedica a investigar les interseccions d’art, tecnologia i societat.
La seua especialitat és l’estudi de la interacció entre processos d’aprenentatge i tecnologia. En aquest àmbit, se centra a acompanyar les persones en el desenvolupament dels seus propis dispositius, eines i entorns.
Des de 2010 ha dissenyat i implementat laboratoris i programes educatius relacionats amb el disseny d’interacció i la fabricació digital per a diferents institucions com ara Tabakalera–Centro Internacional de Cultura (Donostia) i el Museu del Disseny de Barcelona.
Des de 2014 és també integrant de la Fablearn Fellowship, impulsada pel Transformative Learning Technologies Lab, de la Universitat de Stanford i la Universitat de Columbia
24:33
Entrevista a Anna Esteve
Episode in
Tàndem
Entrevistem una nova dona membre del Comité Científic del VI Congrés d’Escola Valenciana: Anna Esteve.
Anna Esteve és doctora en Filologia Catalana i professora del Departament de Filologia Catalana a la Universitat d’Alacant. Forma part del Grup d’Estudis Transversals, amb el qual ha participat en l’organització de diversos seminaris internacionals, i del Grup de Recerca de Literatura Contemporània de la UA.
Les seues línies d’investigació principals són la literatura catalana actual (especialment la literatura autobiogràfica), la didàctica de la literatura i la literatura infantil i juvenil catalana, matèria sobre la qual imparteix una assignatura a la Facultat d’Educació.
Actualment és vicedegana de Qualitat i Política Lingüística en aquesta mateixa facultat.
26:59
Entrevista a Consol Aguilar
Episode in
Tàndem
Aquesta és la tercera entrevista a una de les dones que formen part del comité científic del VI Congrés d'Escola Valenciana. En aquest capítol entrevistem Consol Aguilar,
catedràtica d’Escola Universitària del Departament de Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, la Llengua i la Literatura de l’UJI. També és directora del Grup d'Investigació “Didàctica de la Llengua i la Literatura i Pedagogia Crítica”(creat l‘any 2000) i directora del Grup d’Innovació Educativa “Educació crítica i gènere”(creat l’any 2013).
Aguilar ha dirigit projectes lligats a l’educació de les dones i la memòria històrica educativa. També ha participat com a investigadora amb el grup d’investigació FRAC de la Universitat de Barcelona i en diversos projectes I + D dirigits des del CREA de la Universitat de Barcelona, com ara “Violència de gènere a les universitats espanyoles” i “Actes comunicatius i superació de les desigualtats socials en les relacions de gènere”.
18:34
Entrevista a Eva Mestre-Mestre
Episode in
Tàndem
Aquesta és la segona entrevista a una de les dones que configuren el Comité Científic del VI Congrés d'Escola Valenciana. Hui entrevistem a la professora Eva Mestre, professora del Departament de Lingüística Aplicada de la Universitat Politècnica de València. La recerca de Mestre està centrada en la pragmàtica, l’ensenyament de l’anglés i l’estudi de corpus.
20:44
Entrevista a Adela Costa
Episode in
Tàndem
A aquest podcast encetem una ronda d'entrevistes a les dones que configuren el comité científic del VI Congrés d'Escola Valenciana. A aquesta primera entrevista, parlem amb Adela Costa, que ha estat professora de la facultat de magisteri de la Universitat de València.
És una de les fundadores del Col·lectiu de Mestres Jubilats Freinet, que pretén «contribuir a la reflexió sobre els camins que ens cal seguir encara, en un recorregut contemporani per una escola en valencià i per una pedagogia –la pedagogia Freinet-, amb la qual ens vam identificar i que, encara que fou generada al segle XX, continua vigent al segle XXI».
18:40
Educar en la diversitat
Episode in
Tàndem
Dimarts 8 de juny vam celebrar aquest tàndem virtual sobre Educar en la diversitat, amb Fran Hernández (de Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar), Pere Ferrer i Noah Castell. Aquest tàndem forma part del VI Congrés d'Escola Valenciana. Més informació: congresescola.com
01:05:40
Plurilingüisme i Diversitat
Episode in
Tàndem
A aquesta tertúlia virtual sobre Sociolingüística i Educació parlem amb Tudi Torró Ferrero i Oreto Doménech Masià.
Aquesta xarrada, que va tindre lloc el passat mes d'octubre, forma part de les activitats organitzades dins el VI Congrés d'Escola Valenciana.
Més informació a: congresescola.com
01:05:51
Sociolingüística i Educació
Episode in
Tàndem
A aquesta tertúlia virtual sobre Sociolingüística i Educació parlem amb Avel·lí Flors i Toni Molla.
Aquesta xarrada, que va tindre lloc el passat mes de març, forma part de les activitats organitzades dins el VI Congrés d'Escola Valenciana.
Més informació a: congresescola.com
01:18:38
Feminisme i Educació
Episode in
Tàndem
A aquesta tertúlia virtual sobre Feminisme i Educació parlem amb Flora Sempere i Violeta Tena.
Aquesta xarrada, que va tindre lloc el passat mes de març, forma part de les activitats organitzades dins el VI Congrés d'Escola Valenciana.
Més informació a: congresescola.com
01:06:20
Diàleg de llengües en una escola sense fronteres
Episode in
Tàndem
Diàleg de llengües en una escola sense fronteres és una tertúlia virtual amb Anna Marzà i Joaquim Dolz.
Aquesta xarrada, que va tindre lloc el passat dimarts 6 d'abril, forma part de les activitats organitzades dins el VI Congrés d'Escola Valenciana.
Més informació a: congresescola.com
01:27:58
More of Escola Valenciana View more
El Mural d'Escola Valenciana
Updated
RadioEscola
RadioEscola és un programa de ràdio on els més menuts són els protagonistes. En ell, descobrim la nostra cultura, la nostra música, la nostra llengua i la nostra gent. Aquest programa respon a la temporada 2018-2019, i forma part de les activitats d'Escola Valenciana.
Updated
Creator' lists View more
Radioescola 2022/23
0
0
You may also like View more
La Canastilla de Mamá
Soy madre de dos niños, profesora y periodista. Desde aquí compartiré con vosotros mis experiencias, dudas y vivencias relacionadas con la maternidad, la educación y la salud. Updated
Club de Malasmadres
El podcast del Club de Malasmadres nace con vocación de romper con el mito de la madre perfecta, luchar por una conciliación real y una sociedad en igualdad. En este podcast encontrarás reflexiones y entrevistas a distintas invitadas que nos darán su punto de vista sobre mujer, maternidad y feminismo. Está capitaneado por Laura Baena, fundadora del Club de Malasmadres y presidenta de la Asociación Yo No Renuncio por la Conciliación. Updated
BBVA Aprendemos Juntos 2030
Aprendemos juntos es una iniciativa de BBVA donde se da voz a las personas que nos inspiran a construir una vida mejor. En este canal descubrirás los contenidos más útiles para afrontar tu día a día, animándonos a luchar por una sociedad más inclusiva y respetuosa con el planeta.
En BBVA queremos acompañarte y darte herramientas, experiencias y conocimientos para que cada uno de nosotros y nosotras tenga la oportunidad de vivir de la mejor forma posible.
Síguenos y no te pierdas nuestras entrevistas, ¡te esperamos!
Updated