En aquest programa ens dediquem a parlar sobre pedagogia i horta. En una ciutat com és València, des d’on estem, no podem deixar de pensar en l’horta sempre present en el paisatge, els nostres passejos, en els nostres records. I volem que això seguisca sent així malgrat les ambicions especuladores o les idees de creixement i de progrés equivocades que posen en perill l’horta tal i com l’hem coneguda. Des de la pedagogia, pensem l’horta com un espai d’aprenentatge on descobrir altres maneres de fer, on treballar més amb el cos i amb el cor i aprendre de l’entorn i des de l’ànima. Escoltarem a Lorena que, com a part de la plataforma “Per l’Horta”, ens parlarà de totes les mobilitzacions i lluites històriques i actuals, de les demandes dels llauradors i llauradores, del futur de l’horta i del que significa, dels seus valors i patrimoni. També parlarem amb Joan de “Granja Julia”, a Paterna, on treballen amb joves utilitzant l’agricultura com una eina socioeducativa. A més recomanarem alguns documentals al voltant d’aquesta temàtica.
Llista de temes:
1. “Batiste Ceba”, La Gossa Sorda
2. “Mariana”, Pedro Pastor
3. “Camí de Farinós”, Tomàs de los Santos
4. “El ball de la gent rara”, Skaparapid
5. “Terra”, Silvia Tomas
Documentals:
1. La mola és nostra
2. El progrés com amenaça
3. A tornallom
4. Savis de l’horta
********
Ràdiopedagogies és una producció del Col·lectiu Arremorar, d’ estudiants del Màster Universitari de Professorat d'Educació Secundària de la Universitat de València i de l'Associació Alia.
Aquest programa forma part de Ràdio Per la Igualtat, un projecte realitzat per l'Associació Alia amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València. Un projecte subvencionat per l'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, i pel Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.
Comments