Els 15 millors podcasts en català (2023)

Maria Baeta ·

Crims

Els millors podcasts en català: Crims

Tot i comptar amb una exitosa versió televisiva, el programa insignia de crims reals en català mai no ha perdut la seva essència i segueix actiu en el format radiofònic original. Amb rigorositat i una narrativa molt adictiva, Carles Porta et parla d’assassinats com el de l’esquarterada de la Barceloneta, de tragèdies com la de la mina Clara o de misteris sense resoldre com la desaparició de Caroline del Valle.
Escolta Crims gratis a iVoox

El búnquer

Els millors podcasts en català: El búnquer

Neus Rossell, Jair Domínguez i Peyu, amb el pretext d’explicar-te la biografia d’un personatge històric, com Joan Salvat-Papasseit o Johan Cruyff, opinen lliurement de tot el que els hi passa pel cap. Oblida’t dels podcasts tradicionals de biografies i gaudeix de la teva dosi diaria d’humor irreverent sense cap mena de filtre.
Escolta El búnquer gratis a iVoox

La competència

Els millors podcasts en català: La competència

Òscar Dalmau i Òscar Andreu son els mestres de cerimònies d’un dels programes d’humor més emblemàtics de Catalunya. Una dosi diària de rialles on l’actualitat és “analitzada” per personatges que ja són icones: Angelines, Mohamed Jordi, Jep Cabestany i molts altres…
Escolta La competència gratis a iVoox

La Sotana

Els millors podcasts en català: La Sotana

Un programa d’actualitat blaugrana o el que menys importa és el rigor periodístic. Cada setmana, l’equip de La Sotana comenta tot el que has de saber del Barça fugint de tòpics, amb un humor salvatge i sempre en bona companyia: pels seus micros han passat ex-jugadors com Sergi Barjuan, streamers com Spursito o figures del món cultural com Joel Joan.
Escolta La Sotana gratis a iVoox

Font de Misteris

Els millors podcasts en català: Font de Misteris

Els Països Catalans estan plens de mites i llegendes que mereixen ser explicades. A Font de Misteris te’n parlaran de totes elles i d’alguns casos de fora de les nostres fronteres amb molt de rigor però proximitat. Els matrimonis fantasmals o el fet “d’acollir-se a sagrat” són dos dels seus últims programes. T’atreveixes a descobrir noves realitats?
Escolta Font de Misteris gratis a iVoox

Tu Diràs

Els millors podcasts en català: Tu Diràs

Un dels programes de referència de l’esport a Catalunya és sens dubte el Tú diràs de RAC 1. Dues hores d’actualitat futbolística conduïdes per Aleix Parisé amb el Barça com a gran protagonista: crónica i anàlisi de cada jornada, tertúlia, entrevistes als protagonistes… La font d’informació més complerta per a culers.
Escolta Tu Diràs gratis a iVoox

La Nit Més Fosca

Els millors podcasts en català: La Nit Més Fosca

Des de Ràdio Vilafant arriba un dels podcasts de crònica negra en català més entretinguts. Amb un to distés i amb sentit de l’humor però sense oblidar-se dels fets, a La Nit més Fosca podrem conèixer alguns dels crims més truculents, com el del guionista assassí Blake Leibel, o descobrir històries fosques, com la de la Cienciologia, capítol que compta amb la col·laboració de Malandrí criminal.
Escolta La Nit Més Fosca gratis a iVoox

En guàrdia!

Els millors podcasts en català: En guàrdia!

Els amants de la Història tenen una cita setmanal amb aquests podcast divulgatiu. De l’ascens dels samurais al rodatge de El Padrí, passant pel bombardeig de Granollers o la 1a Revolució Industrial a Catalunya… És igual si estem davant de fets històrics mundials o locals, Enric Calpena i els seu equip te’ls explicaran en detall i amb molta passió.
Escolta En guàrdia! gratis a iVoox

L’hora negra, amb Mayka Navarro

Els millors podcasts en català: L'hora negra, amb Mayka Navarro

Una de les periodistes de successos més famoses al nostre país analitza setmanalment els casos més sonats de la crònica negra actual, com el de les bessones de Sabadell. A més, també reflexiona sobre casos del passat que, per alguna raó, tornen ser notícia, com el famós Crim de la Guàrdia Urbana, a més de parlar-nos d’altres fets criminals, com la proliferació a Catalunya de les plantacions de marihuana.
Escolta L’hora negra, amb Mayka Navarro gratis a iVoox

Gent de Merda

Els millors podcasts en català: Gent de Merda

Tots som gent de merda… i no passa res! Aquesta és la filosofia de la Clàudia Rius, la Paula Carreras, la Rita Roig i l’Ofèlia Carbonell, que en el seu podcast ens parlen de temes actuals que ens toquen de prop i ens preocupen però sense caure en el dramatisme i amb bones dosis d’humor. Qüestions com el problema de l’habitatge o la por a envellir han passat pels seus esmolats micros.
Escolta Gent de Merda gratis a iVoox

Línia de fons

Els millors podcasts en català: Línia de fons

El programa esportiu referent de la ràdio valenciana, on diàriament podem gaudir d’una tertúlia, entrevistes en profunditat i tota la informació sobre futbol, especialment del València F.C però també dels diferents equips de LaLiga i de les competicions europees.
Escolta Línia de fons gratis a iVoox

Oye Polo

Els millors podcasts en català: Oye Polo

Maria Rovira (Oye Sherman) i Ana Polo ens demostren en el seu podcast perquè són dues de les millors còmiques de Catalunya. Una conversa entre dues amigues on qualsevol tema és vàlid per fer comèdia i que dóna per seccions ja mítiques com els Premis Bertín, que destaquen el “talent” en el camp del masclisme.
Escolta Oye Polo gratis a iVoox

Se’ns ve un Drama

Els millors podcasts en català: Se'ns ve un drama

Un podcast amb mirada feminista i pro-LGTBIQ+ on tres amigues parlen sense embuts de tot el que preocupa a la seva generació: addiccions, expectatives vitals, precarietat… Converses amb humor i sensibilitat on es teixeix xarxa per lluitar contra els “drames”.
Escolta Se’ns ve un Drama gratis a iVoox

El Racó del Manga

Els millors podcasts en català: El Racó del Manga

El manga, l’anime i la cultura japonesa tenen un gran fandom a Catalunya, i per a ells és aquest podcast on uns experts enamorats del món nipó et porten cada setmana les millors recomanacions i totes les notícies del món otaku. A més, també fan entrevistes a personalitats relacionades amb el sector, com el actors de doblatge Masumi Mutsuda o Albert Trifol, o credores de contingut com Gufolove.
Escolta El Racó del Manga gratis a iVoox

La Revolució Sexual

Els millors podcasts en català: La Revolució Sexual

La teva dosi bimensual de sexualitat, on qualsevol tema relacionat amb el sexe té cabuda: relacions sexuals durant l’embaràs, les saunes o les implicacions de tenir un/a amant. Presentat per Rosanna Carceller i Anna Alfonso, aquest programa està pensat per a tothom i té com a objectiu que tots gaudim d’un sexe plaent i sense tabús.
Escolta La Revolució Sexual gratis a iVoox

Preguntes freqüents

On puc escoltar podcasts en català?

Pots escoltar els millors podcasts en català gratis des de l’app d’iVoox, i també desde del seu web.

Vols més? No et perdis aquesta selecció dels millors podcasts d’humor en català.

Dejar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.